0 Hadi sende yorum yaz!

iPhone'deki otomatik kelime düzelticisi polisi alarma geçirdi!

21:08


iPhone'nun otomatik düzelticisi yüzünden liseyi polis bastı!

Apple'ın yazıları otomatik olarak düzelten yazılımı birçok komik durumun ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Ama böylesini gerçekten hiç duymamıştık...

Kuzey Georgia'daki bir lisede yaşanan olay komedi filmlerini aratmayacak cinsten. Okul öğrencilerinden birinin yazdığı mesaj iphone'nun meşhur otomatik düzelticisi tarafından "silahlı adam" olarak değiştirilince lise karantina altına alındı. Öğrencinin "gunna" (gelecek zaman belirtmek için kullanılan 'going to'nun günlük kullanım hali) yazmak isterken, telefonun bunu "gunman" (silahlı adam) olarak düzelttiği öğrenildi.

Böylece öğrencilerinden biri arkadaşına "West Hall lisesinde olacağım" şeklinde yazmak isterken "silahlı adam West Hall lisesinde" diye bir mesaj gönderdi. Pembe Panter filmlerini aratmayacak sakarlıklar zinciri burada da bitmiyor. Öğrenci bunların üstüne bir de mesajı yanlış numaraya atınca ortalık karıştı.

Tesadüf eseri mesajı alan kişinin West Hall lisesi çalışanı olması sonucu olaylar kontrolden çıktı. Tanımadığı bir numaradan "silahlı adam West Hall lisesinde" mesajını alan kişi hemen polisi alarma geçirdi. Gelen ihbar üzerine acilen harekete geçen polis okulun giriş ve çıkışlarını kapattı.

Lisenin iki saat boyunca kapalı tutulmasının ardından okul yetkilileri polisi, olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğuna ikna etti.

Yaşanan olayın bir dizi ilginç tesadüften meydana geldiği açıklamasını yapan polis departmanı, ihbarın asılsız çıkmasına rağmen mesajı alan West Hall çalışanının kendilerine haber vermekle en doğru şeyi yaptığını söyledi.

Kaynak: Teknogaste
 
Toggle Footer
Top